top of page

Hilde Hauge Langeland

Hesteassisterte terapi

Dyrebar Lisens nr:

Sertifisering:

Sted:

Jobber etter:

Brukergrupper:

--

Dyrebar Terapihest

Viken og Innlandet

Triangel og diamantmodellen

Barn, Ungdom, Voksne

Hilde har en doktorgrad i folkehelse om temaet unge mennesker og hester i et gårdsmiljø, og master i husdyrvitenskap og dyrs atferd fra NMBU. Hun bor på en liten gård med to sertifiserte hester, to sauer, høner og katter. Gården er en eksempelgård for utforming av dyreassisterte aktiviteter, god dyrevelferd og samspill mellom dyr og mennesker.Hilde holder foredrag i utforming av dyreassisterte aktiviteter, og ønsker å inspirere andre til å etablere gode tilbud. Hilde er ansvarlig for etterutdanningen «Hesteassisterte intervensjoner» ved NMBU i samarbeid med Hest og Helse, og jobber ved Fagskolen Innlandet med landbruksfag og fagskolestudiet «Dyreassisterte aktiviteter».


Hilde er leder av utdanningsrådet ved Norsk Hestesenter, nestleder i Hest og Helse, og har jobbet med utvikling av hesten sin samfunnsnytte i Landbruks- og matdepartementet. Hilde har jobbet som lærer for ungdom, er utdannet innenfor pedagogikk og som trener fra Norges rytterforbund. Hilde har i mange år jobbet for Per Waaler med trening av hester og dressurryttere, og underviser i samspill mellom hest og rytter. Hun samarbeider også med en helsefagarbeider på gården.


Nettside Mer om Hilde nederst på siden

Tlf:

--

PADA stempel web


Misty


Misty er en islandshest på ni år som kom til gården for et par år siden.

Hun er en stødig type og har en klok sjel. Hun er med på det meste og trives aller best på utforskningsturer i skogen!Heidi


er en ung fjordhest fra Langedrag som


Hilde har hatt siden hun var føll. Hilde bruker bevisst læringsteori og positiv forsterkning inn i hestetreningen, så Heidi er i ferd med å lære det hun trenger med positive treningsmetoder. Hilde har kurs i «klikkertrening av hest» fra «The willing equine» med Adele Shaw, og Monty Gwynne og Peggy Hogan. Hilde har brukt tid på å etablere gode grunnatferder for å bygge en god relasjon og forståelse hos hesten. Heidi er en veldig positiv og motivert hest, som er sosial og villig i enhver treningssituasjon.
Flere dyr på gården; ​


Det bor også tre katter på gården. En skogskatt og to blandingskatter av bengal og skogskatt. De snakker mye og er alltid med der det skjer, enten på et fang eller på tur i skogen. Det nyeste tilskuddet til gården er to gammelnorsk spelsau søyer på ett år som er over gjennomsnittet sosiale og veldig smarte! På tunet tripper det også to jærhøns og to plymoth rock som nysgjerrige tilhørere. Hilde er opptatt av å ta vare på de gamle gode norske rasene fra husdyrene våre. Hestene og sauene bor på hver sin utegang på småbruket til Hilde.


bottom of page