top of page

Vi i Dyrebar Omsorg


er engasjerte fagfolk innen
dyreassisterte tiltak,
pedagogikk, folkehelse, etologi og forskning.


Vi etterstreber et høyt faglig nivå hos våre uteksaminerte team og vi setter krav til utvalg av dyr for å ivareta dyrevelferden. Vi har store ambisjoner og er godt på vei i å skape en internasjonal standard for sertifisering av nye team til dyreassisterte tiltak.

Dyrebar Omsorg logo
Dyrebar Omsorg ansatte

Hva er Dyrebar Omsorg?

Dyrebar Omsorg er en av Norges fremste aktører innen forskning, utdanning, oppfølging og tilbyder av tiltak innen dyreassisterte tiltak (DaTi).  Vi startet opp i 2004 og har samarbeid med landets beste eksperter innen fagfeltet . Sammen med Norges miljø- og biovitenskapelige universitet har vi blant annet utviklet flere kurs og universitetsutdanning innen DAI med hund, hest, katt og gårdsdyr, godkjent av Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen.  Vi har også utviklet retningslinjer for hund på institusjon sammen med Helsedirektoratet.
 
Vi ser frem til å høre fra deg!
Vennlig hilsen


Line Sandstedt (Daglig leder og utdanningsansvarlig)
Christine Olsen (Forskning- og utviklingsansvarlig)

Bilde fra DAI samling i Moss

Vår visjon

 

Høy kvalitet og ekspertise:


Ved å samarbeide med de rette fagfolkene og organisasjonene har vi som mål å forbedre kvaliteten på DaTi (dyreassisterte tiltak) og skape en internasjonal standard for minimumskrav til utdanning og egnethetsvurdering av dyr. Vi har kompetanse innen fag som psykologi, antrozoologi, etologi, pedagogikk og folkehelse.


 

Sertifiserte team en ressurs for DAI:


Høykvalitets kurs gir våre studenter en solid grunnmur og selvtillit når de er sertifiserte og klare til å finne arbeid eller starte sin egen virksomhet. Det er viktig for oss at våre sertifiserte team er en ressurs for feltet dyreassisterte tiltak og at de vil være en viktig del av å bygge opp omdømme og kvaliteten til fagfeltet.
 

 

Dyrevelferd:


Alle dyr sertifisert gjennom oss, må gjennomgå en personlighetstest (PADA) utført av en etolog for å avgjøre om dyret er egnet og vil trives i arbeid med mennesker. Dette er viktig for å sikre dyrevelferd, minimere risiko og forbedre kvaliteten på intervensjonene. Dyrene skal berikes gjennom sine erfaringer, akkurat som vi mennesker.


 

bottom of page