top of page

Silje Bronken

Hundeassistert terapi

Dyrebar Lisens nr:

Sertifisering:

Sted:

Jobber etter:

Brukergrupper:

10106

Dyrebar Tjenestehund - Terapihund

Hovedsakelig søndre Valdres og Ringerike. Vi bor i Hedalen sør i Valdres.

Triangel og diamantmodellen

Barn, ungdom, voksne. Psykisk helse. ADHD. Motivasjon.

Silje er sykepleier med bred erfaring innen psykisk helse. Hun jobber til daglig med miljøterapi i spesialisthelsetjeneste for unge voksne med alvorlige psykiske vansker, noen med rusproblemer i tillegg.


Hun ble sertifisert hundeassistert terapeut i 2022, sammen med terapihunden Cody. I 2022-2023 tar hun videreutdanning i Livsstyrketrening. Det er en veilederutdanning som bygger på oppmerksomt nærvær og mestringsfremmende kommunikasjon.


Noen av Siljes styrker er relasjonsbygging, arbeid med selvfølelse, mestring og å veilede den enkelte til å finne og bruke egne ressurser. Silje har bl.a. mye kunnskap om og interesse for ADHD. Hun har arbeidserfaring med voksne i alle aldre.Silje liker å være i aktivitet og å være i naturen til alle årstider. Hun er godkjent turleder via DNT og ser god nytte i å kombinere hundeassisterte intervensjoner med aktivitet og friluftsliv. Hun engasjerer til å øve på å bruke sansene aktivt og å være i nuet.


Silje har Dyrebar Lisens via Dyrebar Omsorg, der hun og Cody jevnlig trener sammen med andre ekvipasjer og får nyeste oppdaterte kunnskap fra instruktører nasjonalt og internasjonalt. For tiden begrenset kapasitet pga. full jobb og studier. Henvendelser tas gjerne imot for vurdering.


Jeg jobber i triangelmodell (min rolle er både fagperson og hundefører), men kan også jobbe i diamantmodell (annen fagperson i tillegg til meg). Diamantmodell kan være aktuelt ved pedagogiske tiltak eller der det av individuelle grunner er behov for tverrfaglig team.


Jeg jobber innenfor mitt og hundens kompetanseområde. Institusjoner, ulike instanser, skoler og private (enkeltpersoner) er velkomne til å ta kontakt. Vi finner sammen ut om et tiltak passer for begge parter. Den enkelte vil få individuelt tilpasset kartlegging, mål, tiltak, dokumentasjon og evaluering. Gjensidig prøveperiode er aktuelt.
Følg gjerne «Terapihunden Cody» på instagram og Facebook.Tlf:

41848191

PADA stempel web


Cody Storm jr. av TrinentoFødt: 05.04.2019

Kjønn: Hann

Rase: Whippet

Størrelse: Mellomstor (15 kg) ​
Cody har et mildt og behagelig vesen. Han er trygg og vennlig overfor mennesker og andre dyr. Han byr på store kontraster - fra å kose seg liggende med hodet i et varmt fang, til uteaktiviteter med action, fart og moro. Ta gjerne en titt på bildene nedenfor.


Cody er av og til på jobb sammen med Silje. Han deltar bl.a. i Friluftsgruppe. Utenom det har han hatt noen fine treningserfaringer med barn og ungdom. Han deltar i frivillig arbeid i ADHD Norge Ringerike og omegn lokallag.Hensyn:


  • Cody liker å trene og lære nye ting, men trenger korte økter for å ikke miste konsentrasjonen. Vi er kreative ut fra dagsform og varierer mellom ulike aktiviteter som passer både for Cody og de han skal være sammen med.

  • Cody bjeffer omtrent aldri, men kan av og til «prate» når han blir oppspilt, f.eks. når han møter mennesker. Da er det greit å huske på at han bare sier «hei», og at han ikke prøver å skremme deg.

  • Cody kan noen ganger bli oppspilt når han møter nye hunder. Det går fort over, og han er vennlig med andre hunder.

  • Cody har kort pels og tynn hud. Han trenger klær ved nedbør og kaldt vær, som oss mennesker.

  • Cody har en ømfintlig mage og skal bare spise sin egen hundemat.

bottom of page